Äldre har bättre sex än yngre

Äldre har bättre sex än yngre

Om du tycker att det känns jobbigt att tänka på dina föräldrar eller deras föräldrar i sänghalmen så är du inte ensam om detta. De flesta av oss föredrar att inte fundera så mycket på det där med gamlingar och sex, men en dag så kommer vi själva att tillhöra gruppen som definieras som äldre, betyder det då att vi måste sluta med sex?

De som redan har passerat 60 vet att så givetvis inte är fallet och att det faktiskt kan vara så att äldre har bättre sex än yngre. Med åldern så kommer flera viktiga bitar som självförtroende, bättre självkännedom, och mer tid för umgänge, och det är just detta som kan leda till att man får ett mycket bättre intimt liv på ålderns höst.

Gamlingar har bättre sex

Faktum är att äldre inte bara har mer tid, mer erfarenhet och den självsäkerhet som krävs för att få ett bra sexliv, de tenderar också att vara bättre på att prata om intima saker. Dagens pensionärer är inte rädda för att diskutera saker som samliv medan yngre människor kan tycka att det är hur pinsamt som helst att ens nämna något som har med den egna kroppen att göra.

Med åldern så kommer självdistans och man inser att det går alldeles utmärkt att läsa och tala om frågor som rör sex utan att detta skulle vara pinsamt. Det här kan ju bero en hel del på att man har insett hur sex hänger ihop med ett bra förhållande och därmed ser saker som sexterapi som något mycket positivt för att vårda det förhållande man har.

Sexpartners för livet

När man har levt med samma partner under många års tid så utvecklar man en närhet och förståelse för varandra. Det är detta som gör att man kan ha mycket bättre sex som äldre då man är bättre på att lyssna in och finnas där för varandra. Det här kräver förstås att man har ett bra förhållande och att man alltid har odlat en bra intim relation.

Nu är det förstås inte alla äldre som lever i förhållanden och den som lever ensam kanske kommer till slutsatsen att det är slut med sexlivet. Men samtidigt så är det många äldre som har tagit sig ut på nätet och upptäckt glädjen av att möta likasinnade på dejtingsajter. För en äldre person så finns det verkligen mycket att vinna på en sajt där man i lugn och ro kan finna rätt person att umgås med.

Viktigt att tänka på

För äldre som trots allt inte har bra sex så är det viktigt att förstå att god hälsa och en god relation är mycket viktiga ingredienser för ett bra samliv. Det gäller att träna och äta rätt för att fortsatt uppleva ett intresse av ett intimt förhållande. Om man har problem med potens eller med sin hälsa så är det otroligt viktigt att söka hjälp och inte se sex som något exklusivt för de unga. Med rätt attityd så är det faktiskt så att man som äldre har mycket bättre sex än yngre och att det här också bidrar till högre livskvalitet och bättre hälsa på ålderns höst.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar casinobonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in