Bacon betydligt nyttigare än vad man kan tro

Bacon betydligt nyttigare än vad man kan tro

Bacon och ägg till frukost, är det en bra start på dagen eller mat för folk som har noll koll på näringslära? Om du fnyser åt bacon som nyttig mat så ska du veta att du antagligen har påverkats av all kritik som den här maträtten har fått. Kritik som ofta kommer från andra köttindustrier som biff- och fågelindustrin är ju inte nödvändigtvis till för att ge dig som konsument upplysning om vad som faktiskt är nyttigt för dig.

Annons: Freespinmania.com listar casinobonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Det är faktiskt så att bacon har flera hälsofördelar så innan du väljer chia-gröt och sjögräskex över bacon och ägg så ska du ta en titt på följande:

Bra protein

Det snackas ju en hel del om det där med protein och man behöver inte vara raketforskare för att inse att det ligger något i det där med att en kost som tillför rätt typ av protein även ger mer energi och färre ringar runt midjan. I griskött så finns det en särskild typ av protein som är särskilt bra då man vill hålla en jämn energinivå och minimera intaget av ämnen som bidrar till ökad fettmassa runt midjan, låren och baken.

Lägre blodtryck

Det finns studier som har visat att ett regelbundet intag av bacon kan vara en hjälp då man behöver reglera blodtryck och även blodsockernivåer. Med bacon som en del av kosten så får man på ett naturligt sätt ett bättre balanserat blodtryck och mer normala blodsockernivåer. Det här kan rentav vara ett sätt att förebygga eller lindra sjukdomar som diabetes såväl som allvarligare tillstånd som stroke och hjärtattacker.

Mer hjärnkraft

Grisen brukar inte användas för att illustrera god mental förmåga, men faktum är att bacon har ett näringsämne som heter kolin som hjälper oss att komma ihåg och att tänka. Det här ämnet har också visat sig vara betydelsefullt för de som lider av sjukdomar som Alzheimers eftersom kolinet kan vara med och motverka effekterna av sjukdomen.

Vitaminer och gott humör

I bacon så finns det vitaminer och mineraler som är livsviktiga som till exempel stora mängder av vitamin B1 och vitamin B3. Vi får också i oss B12, zink, magnesium och järn med det här köttet.
Kanske är det just de här vitaminerna och mineralerna som gör att man blir på bättre humör och drar ner på stressen då man äter bacon med jämna mellanrum.

Bra för hjärtat

En myt som du kanske har gått på är att baconet skulle vara dåligt för hjärtat och bidra till hjärtsjukdomar men det här är felaktigt. Numera så finns det till och med studier som visar att omega-3 fetterna och kolinet som finns i köttet kan ha en skyddande effekt på hjärtat. Det kan alltså vara så att man inte utvecklar problem med hjärtat för att man börjar dagen med baconsträngar, ägg och så ett glas färskpressad juice!

 

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in