Bättre sex efter att ha fött barn

Bättre sex efter att ha fött barn

Många kvinnor oroar sig för att barnafödsel ska leda till dålig sex. Man tänker sig att fysiska och mentala anledningar ska göra att man inte längre kan njuta av samlivet, men så behöver det verkligen inte bli. Det hela beror en hel del på planering, både inför födsel och inför det som kommer efter. Sexlivet kommer att förändrats men till mångas stora glädje så kan det bli bra mycket bättre än vad som var fallet innan det första barnet.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar casinobonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Inför födseln

Redan innan man föder barn så kan man göra en hel del för att undvika stora förändringar som kan orsakas av att man spricker eller blir klippt. Med en enkel mandelolja så kan man dagligen massera slidöppningen för att förbereda den för födseln. Det är välkänt att den här typen av förberedelse kan leda till att man slipper spricka eller bli sydd, detta trots att det är den första födseln!
Mental förberedelse är också viktigt. Om man kan ta sig igenom födseln på ett lugnt och sansat vis så är det också något som kan leda till att man inte får skador i underlivet och att man mår mycket bättre efter födseln.’

Direkt efter födsel

Då man har fött barn så är det mycket som händer och det är inte för inte som det rekommenderas att vänta med sexuellt umgänge minst sex veckor efter födseln. Även om det kan kännas svårt att avstå så är det klokt att göra det. Det är viktigt att man läker ordentligt innan man tar upp sexlivet igen.
Hormoner som kommer av amning och av den förändring som kroppen genomgår kan leda till att man alls inte känner någon lust men det ska man inte bli nervös av. Hormonerna kommer att lugna ner sig och man kommer tids nog att återgå till att känna naturlig lust. En del upplever precis tvärtom och att till exempel amning kan leda till att man känner mer sexuell lust och det är också helt normalt.

Steg för steg

Med en kropp som har mörbultats och ändrat form så är det givetvis så att man kan tycka att det känns lite märkligt att ha sex igen. Det gäller att ta det hela steg för steg. Under de första månaderna så kan saker som amning och att man kanske blev sydd leda till att det kanske känns lite obehagligt under samlag. Det här kan man hantera med hjälp av glidkräm och genom att ta det hela varsamt. Kom ihåg att det här stadiet går över. Det finns ingen anledning att tänka att man för evigt kommer att behöva använda sig av glidmedel för att ha ett normalt samlag.

Rätt attityd

Det är också bra att inse att sexlivet efter det första barnet kommer att förändras och inte vara precis som tidigare. Det här ska man acceptera, och istället för att oroa sig för att det inte längre är på samma sätt så ska man se fram emot nya bättre upplevelser. Kvinnor som innan första barnet hade svårt att få orgasm kan till exempel uppleva att födseln leder till en helt ny situation där samlaget ger större njutning, så det finns all anledning till att se fram emot bättre sex efter att ha fött barn.

 

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in