Bra för arbetsgivaren om de anställda surfar på arbetstid

Bra för arbetsgivaren om de anställda surfar på arbetstid

Ska man låta anställda surfa fritt under arbetstid eller ska detta förbjudas? Kloka arbetsgivare bör veta att det faktiskt kan vara bra om anställda får lite fri tid online varje dag. Det här kan nämligen främja produktionen då den anställde får mer energi och lust till att jobba. Men det är viktigt att man inte överdriver och att man har nödvändiga säkerhetssystem på plats så att man inte får problem med virus och annat som anställda av misstag kan fiska ner från nätet.

Ökad produktivitet

I en studie, som utfördes av ett forskarteam vid National University i Singapore, så kom man fram till att de som surfar fritt på nätet visar bättre produktivitet än de som gör annat under samma tid. Tid. Surfandet har visat sig ge omedelbar tillfredsställelse som gör det lättare att komma igen efter att ha jobbat hårt en längre stund.
I studien så delade man upp 98 deltagare i 3 olika grupper. En grupp fick surfa på webben 10 minuter, en annan grupp gjorde vad de ville under denna tid (förutom att surfa online då förstås), och en tredje grupp fick dela upp pinnar i grupper om fem under de tio minuterna.

Efter de tio minuterna så fick grupperna markera bokstaven A i en text med 2000 ord och alla fick fylla i ett formulär med frågor för att avgöra hur pass mentalt trötta och uttråkade de var. Studien visade att gruppen som surfat gjorde bäst ifrån sig i testet med att hitta bokstaven A i texten med 2000 ord, och den här gruppen visade sig även vara minst trött och uttråkad.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Kontrollerat surfande

Det är alltså bra för anställda att få surfa dagligen på jobbet men det gäller att det här utförs på rätt sätt. Att kolla privata mejl är inte avkopplande då det kan innebära att man måste lösa problem och kanske att man blir stressad.

För mycket surfande är heller inte bra eftersom man på så vis tar del av för mycket information och istället för att få ny kraft och lust blir tröttare av mer att tänka på.

Det är också viktigt att man tänker på företagets säkerhet och gör upp tydliga regler för surfandet. Man bör till exempel se till att de anställda inte laddar ner mjukvara som man inte godkänner. Det här kan leda till problem med virus även om man har ett bra virusskydd för företagets datorsystem.

Öppet surfande

Med tydliga regler och en plan för hur anställda får använda nätet på arbetstid så begränsar man även smussel. Den som är beroende av att med jämna mellanrum kolla nyheterna kommer att göra detta i smyg vilket kan leda till dålig stämning.

Då alla kan surfa öppet på ett sätt som är godkänt så leder det till en bättre arbetsmiljö och det är något som hela arbetsplatsen gynnas av, så se till att alla är medvetna om vad som gäller så att ingen behöver gömma sig på toaletten med sin smartphone titt som tätt.

Annons:                                                                                                                                                                                        Bonustraders.com: Utnyttja spelbolagens bonusar och tjäna pengar riskfritt. Läs mer!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in