Dåliga betyg behöver inte vara så dåliga

Dåliga betyg behöver inte vara så dåliga

Betyget som du får från din gymnasieskola eller universitetsutbildning är ett mått på hur du har klarat av deras kursprogram men inte en indikation om hur du kommer att klara dig i livet. Faktum är att flera av världens rikaste och mest lyckade personer inte ens avslutade grundskolan. Det här betyder inte att man kan hoppa det där med skola om man tycker att det är trist, men det kan vara bra att veta att dåliga betyg inte betyder att man kommer att få en dålig karriär eller att man inte kommer att lyckas i livet.

Annons: Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Kreativitet och innovation

Den som minns skoltiden som plågsam på grund av ständiga misslyckanden vet att högsta betyg inte var samma sak som bästa person. Visst fanns det klasskamrater som både skrev rätt svar på proven och som var allas favoriter i skolkorridoren. Men de flesta minns nog att de där personerna som var bäst på att komma på nya upptåg och roliga aktiviteter ofta var de som inte ens dök upp då det blev dags för matteprov.

Det händer att elever får sämre betyg helt enkelt för att de inte kan rätta in sig i den mall som gäller i skolan. Deras kreativitet och innovation passar inte in då man ska följa en läroplan, men det här är egenskaper som bli avgörande då det handlar om att dra igång företag och komma på nya lönsamma koncept.

Sparka uppåt

En annan sak som den som fick dåliga betyg tidigt lärde sig är att sparka uppåt. Ingen förväntar sig att man ska göra något bra och då får man bevisa vad man går för. Det här gör att man redan i tidig ålder kan få mer skinn på näsan och sedan vågar lite mer då man blir vuxen. Man räknar med att folk inte kommer att se en som en potential kandidat för högre lön, ett toppjobb, och så vidare och jobbar därmed hårdare för att bevisa detta.

Hantera motgångar

I vår värld så är det viktigt att klara av motgångar. Oavsett om man jobbar som säljare, driver ett eget företag eller söker jobb så måste man klara motgångar för att lyckas. Om man fick dåliga betyg så är man inte rädd för mindre lyckade uppdrag eller negativa svar. Man vet att det finns en värld efter det där usla betyget och därför så låter man sig inte nedslås så rätt.
Det här är en egenskap som man kan få stor nytta av och som kan leda till att man i slutändan lyckas mycket bättre än de som fick toppbetygen.

Högsta betyg ger inte högsta inkomst

Om man tar en titt på det där med ekonomi så är det solklart att höga betyg inte är samma sak som mycket pengar. En professor på universitetet har verkligen lyckats inom skolans värld men jämför hans lön med en entreprenör som fick usla betyg men som drog igång sin första egna verksamhet i tidig ålder.

Nu kanske målet i livet inte är att tjäna en massa pengar men det är viktigt att förstå att låga betyg inte är samma sak som låg inkomst. Det man lär sig i skolan är viktigt men det är inte alltid själva ämnesinnehållet som kommer att göra den stora skillnaden. De läxor vi får med oss från skolåldern handlar ofta om helt andra saker som självförtroende, möjlighet att finna lösningar och inte minst viktigt, förmågan att bygga sociala nätverk.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in