Drick vin – Det nya bantningsmodet

Drick vin – Det nya bantningsmodet

Drick mer vin och gå ner i vikt snabbare! Det här kanske låter som ett skämt men det kan faktiskt ligga något i detta och kanske kommer vi att se nya bantningsmetoder som inkluderar en del vindrickande. I en studie som publicerades på sajten International Journal of Obesity så kunde man visa på att polyfenoler i frukt kan påverka kroppsvikten på ett positivt sätt.

Annons: Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Om möss inte går upp i vikt…

I ovannämnda studie så gav man möss resveratrol i en mängd som skulle motsvara omkring 300 gram frukt per dag för en människa. Det visade sig att mössen som fick resveratrol hade en viktuppgång på 40 % mindre än de som inte fick ämnet.

Man tror att det här beror på att mössen som fick resveratrol omvandlade vitt överskottsfett till beigt fett som är aktivt och bränner kalorier vilket i sin tur leder till att man inte får en så kraftig viktökning.

Om man tänker sig att polyfenolerna som finns i frukt som vindruvor, bär, och till viss del i rött vin, ger samma effekt på människor så kan det ju vara tal om en revolutionerande viktminskningsmetod!

Tanken är att man skulle kunna se samma typ av fettomvandling i människor men detta måste förstås testas ordentligt innan man kan komma till några slutsatser.

God balans

Något som framgår i studien av mössens reaktion på intaget av resveratrol är att ämnet hjälper till att skapa balans på så vis att den oxiderar fetterna så att kroppen inte överbelastas. Balans är ett nyckelord då man talar om viktnedgång. Kanske kan det vara en hjälp att äta mer blåbär, jordgubbar, äpplen och till och med att ta sig ett glas vin om dagen, men givetvis på ett balanserat sätt.

Vin för effektiv viktnedgång

Professor Min Du som ledde studien har påpekat att de fördelaktiga komponenterna som finns i druvor till viss del är olösliga och att de filtreras ut då man gör vin, men de finns fortfarande till viss del kvar i vinet och är därmed en nyttig del av drycken.

Det kan komma att dröja innan vi ser bantningsmetoder eller preparat som drar nytta av den här studiens resultat men det är knappast någon nyheter att det faktiskt kan vara nyttigt med ett glas vin då och då. I kombination med motion och en övrig god diet så kan vinet ha positiva hälsoeffekter som att man minskar på stressen och slappnar av.

Ett glas vin innan läggdags

Om du har för vana att äta något litet innan du går och lägger dig eller ofta upplever att du kan bli lite hungrig till och med efter en stor middag så kan det vara väl värt att ha vin hemma. Ett till två glas på kvällen innan läggdags kan nämligen dämpa sötsuget och ge en känsla av mättnad. Du sover gott på vinet och det här är inget som du kommer att bli tjock av.
Tänk på att valet av vin kan få betydelse för hur pass effektivt det är som substitut för småätande. Det finns kalorisnålare sorter som inte är så söta men som ändå smakar väldigt gott och fungerar minst lika bra som en kaka eller chokladbit.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in