Fotbollsmatchen på TV är nyttig för dig

Fotbollsmatchen på TV är nyttig för dig

Sitter du där på soffan igen för att se ett gäng vuxna män springa efter ett stycke läder? Det här är en kommentar som man kan få från personer som inte förstår tjusningen med fotboll, men då kan man snabbt kontra med att fotbollsmatcher på TV faktiskt är nyttigt. Det låter hur knasigt som helst men faktum är att en stillasittande person som ser på människor som är fysiskt aktiva får en kroppslig reaktion som liknar den som man får då man tränar.

Stillsam träning

När du ser en film med folk som springer och tränar så kommer din kropp att reagera. Pulsen går upp, och muskelsympatisk nervaktivitet ökar. Det är precis detta som händer då du själv är igång med träning, men det är få som är medvetna om att man får liknande effekt av att se på andra som rör på sig.
Studier har visat att man måste se på rörliga bilder för att få den här effekten och det är viktigt att förstå att det inte ger samma resultat som om man ger sig ut och springer eller tränar själv. Men om man jämför mellan att sitta still och läsa en bok och att sitta still och se på en fotbollsmatch så kommer det senare alternativet att vara bättre rent fysiskt.

Annons:                                                                                                                                                                                                      Öka pulsen ännu mer genom att spela på matchen. Hos Bet365 får du 1000 SEK i startbonus. Läs mer här!

Mer än träning

Förutom att det faktiskt är orättvist att kalla den som ser på fotbollsmatch för soffpotatis då han eller hon faktiskt på sätt och vis tränar då det sympatiska nervsystemet går igång så är det här också något som kan leda till bättre mental hälsa.

Forskare har sett att de som är intresserade av sport ofta mår bättre rent emotionellt och mentalt. Det här kan bero på att sporten leder till fler sociala interaktioner såväl som till mer glädje i livet. När laget man håller på vinner så sprids glädjen i hela kroppen och det är rena rama hälsan.

Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir… du har säkert hört denna lilla visa och sanningen är att vi mår bra av att vara tillsammans. Fotbollsmatcher är sociala event där man kan samlas omkring upplevelsen. Det här kan man göra hemma, på den lokala puben eller kanske på Facebook.

När du sitter där i soffan för att se matchen och får gliringar från folk som inte fattar så kan du skaka på huvudet och se medlidsamt på människan som just kastat kommentaren på dig. Bjud in personen till lite social samvaro och stillasittande träning, eller låt personen fortsätta sitt tråkiga liv utan fotboll.

Skippa gymmet?

Kan man hoppa över den vanliga träningen på gymmet om man ser fotbollsmatcher på TV? Riktigt så enkelt är det förstås inte. Man behöver träna själv för att må bra, men betänk kombinationen löpband och fotbollsmatch eller film på person som tränar. Det här skulle ju kunna ge en förstärkt effekt av den egna träningen…

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar casinobonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in