Positiva hälsoeffekter av att sola solarium

Positiva hälsoeffekter av att sola solarium

Många undviker både solarium och solen med rädslan för att strålarna skulle kunna ge hudcancer. Man föredrar att vara blek året om för att inte dra på sig den fruktade sjukdomen. Det har dock visat sig att det inte är solandet utan bristen på solen som är den verkliga boven i dramat. Med solens strålar så kan kroppen utveckla D vitamin och det här vitaminet skyddar mot cancer och är också med och motverkar benskörhet och farliga hjärt- och kärlsjukdomar.

Man behöver alltså D vitamin för att förebygga mot cancer och då gäller det att sola, men på rätt sätt.

Solarium och D vitamin

Nyare solarium ger D vitamin så de kan absolut ge det skydd som man behöver för att kunna vistas i solen på ett säkert sätt. Om man solar i solarium regelbundet så bygger man upp skyddet och då blir det inte lika farligt att vistas på stranden då sommaren kommer.

För den som inte regelbundet solar solarium eller solar utomhus så kan det vara farligt att snabbt utsättas för stora mängder solsken. Om huden inte har det naturliga skyddet så kan man förstås använda sig av krämer som blockerar de skadliga strålarna. Det här är bra att göra men inte en garanti för att man får ett komplett skydd.

Annons:                                                                                                                                                                                                      Sluta röka? Testa världens mest sålda e-cigarett i toppkvalitet. Prova GRATIS I 14 dagar. Klicka här!

Vikten av D vitamin

Något som är otroligt intressant är att D vitaminet har visat sig ge skydd mot i stort sett alla former av cancer. Det är inte bara uppkomsten av cancer som minskas då man får tillräckligt mycket D vitamin, dödligheten går också ner. Vi behöver alltså få i oss ordentlig av vitaminet men i Sverige så är detta inte alltid möjligt och sommaren är alltför kort för att solandet ska räcka för resten av årets D vitaminbehov.

Med solariet så täcker man för hela årets D-vitaminbehov, och man ser till att regelbundet ge kroppen dos av det vitaminet som är så livsviktigt.

Kan man inte bara ta tabletter?

Visst kan man ta kosttillskott och det är det också många som gör. Men faktum är att 75 % av det D vitamin som vi får i oss produceras av huden. Det är inte lika enkelt för kroppen att tillgodogöra sig av vitaminet då det kommer från mat och tabletter. Det är alltså av största vikt att sola mer och då är det lokala solariet ett enklare alternativ än att resa söderut var och varannan vecka.

Ett bra solarium

Innan du bokar in solstunder så ska du ta reda på om det solarium som du använder ger D vitamin. De moderna rör som används i nya solarier kan producera den korta våglängd som behövs för att ge vitaminet.

Man ska heller inte glömma bort att den avkoppling som man får då man solar i solarium också ger god hälsa. Om man regelbundet tar en paus och vilar samtidigt som man får D vitamin så får man goda hälsoresultat som gör att man slipper många andra sjukdomar som är stressrelaterade.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar bonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in