Tatueringar ger dig bättre immunförsvar

Tatueringar ger dig bättre immunförsvar

Nuförtiden så är det rätt vanligt med tatueringar och det är få som ser dessa dekorationer som ett tecken på lösaktigt leverne eller kriminalitet. Då kändisar och personer som vi ser upp till har tatuerat sig så försvinner stigmat omkring den här typen av kroppsdekoration. Om du väljer att tatuera dig så beror det antagligen på att du tycker att det är fint med en permanent teckning någonstans på kroppen, men faktum är att det kan finnas fler fördelar med tatueringskonsten.

En studie från University of Alabama visade att flera tatueringar leder till ett starkare immunförsvar. Om man har många tatueringar så kan det alltså vara så att man lättare håller sig frisk då immunförsvaret är bättre på att mota bort invasioner av virus och bakterier.

En tatuering eller flera

Studien som visade på bättre immunförsvar av tatueringar inkluderade 29 frivilliga som gav salivprov innan och efter tatuering. Nio av de som var med i studien fick sin första tatuering medan de andra deltagarna hade tatueringar sedan tidigare. När man analyserade deltagarnas salivprov så kunde man se att de som fick en första tatuering hade lägre nivåer av immunoglobulin A, som är ett viktigt försvar mot förkylningar, än de som hade tatueringar sedan tidigare.

En första tatuering kan alltså tillfälligt leda till ett sänkt immunförsvar vilket beror på den stress som man utsätter kroppen för då man tatuerar. Om man sedan utför samma process flera gånger så kan man tvärtemot se en fördel med detta på så vis att immunförsvaret stärks.

Ska tatueringar rekommenderas?

En viktig fråga är förstås om man borde rekommendera tatueringar då de bevisligen kan leda till ett bättre immunförsvar. Här finns det delade tankar. En del menar att de negativa effekter av tatueringar som till exempel psykologiska problem om man ångrar sig och den ärrbildning som kan uppstå inte försvarar ett bättre immunförsvar.

Andra menar att de som tatuerar sig ofta redan från start har ett bra immunförsvar och att det är detta som leder till viljan att göra fler tatueringar.

Om du ska tatuera dig för första gången

Om du snart ska göra din första tatuering så är du säkert nervös för hur det kommer att kännas och det kan vara bra att tänka på att du direkt efter tatueringen kommer att vara lite extra känslig och därmed bör vara försiktig med hygien och med att inte utsätta dig för virus och bakterier.

Stark och frisk med tatueringar

Det tycks alltså vara så att de som har många tatueringar är lite starkare och friskare än andra. Här kan man ju tänka på det att det faktiskt gör lite ont att tatueras och om en person kan ta den här smärtan vid upprepade tillfällen säger det förstås någonting om smärttröskel och hur kroppen reagerar på ingreppet.

Med tiden så kanske vi kommer att associera tatueringar med god hälsa då det blir alltmer uppenbart att de som har fler bilder och tecken på kroppen inte blir sjuka lika ofta som de som låter bli att dekorera kroppen på detta vis.

Annons:                                                                                                                                                             Freespinmania.com listar casinobonusar och freespins du kan få utan att göra en insättning. Klicka här!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera Logga in